Kalevalainen jäsenkorjaus

Perinteisessä kalevalaisessa jäsenkorjaus hoidossa hoidetaan esimerkiksi sidekudosten kireyksiä sekä kudospaine muutoksia.

Kirsi Seppänen

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisten ketjujen tasapainottamiseen
mobilisaatiokäsittelyn avulla. 

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn
avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenne aina jalkapohjista kallonrajaan saakka.Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan sidekudosten kireyksistä, lihastasapainoista, kudospainemuutoksista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Em. tutkimuksin on osoitettu, että kalevalainen jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun. 

“Ei korjata vain ongelmaa, vaan etsitään ongelman aiheuttava syy.”

Käytännössä keho käydään joka hoitokerralla kokonaisuudessaan läpi jalkapohjista kallonpohjaan. Lähdetään etsimään syytä, miksi jossain kohtaa kehoa on ongelma. 

Syiden etsiminen aloitetaan jo haastatteluvaiheessa, jolloin kartoitetaan mm. mahdolliset loukkaantumiset, tapaturmat, operaatioiden
jälkitilat tai työergonomiasta johtuvat kehon kireydet.

Keho käsitellään hellävaraisesti ja mahdollisimman vähän kipua tuottavasti mennen vain niin syvälle, kuin keho antaa luvan. 

Ensimmäisellä hoitokerralla saattaa pystyä käsittelemään vaan ihan “pintojapitkin”, kunnes keho pikku hiljaa alkaa rentoutumaan. Kehoa käsitellään “sipulinkuorimismenetelmällä” eli joka käsittelykerran aikana päästään aina vähän syvemmälle hoitamaan. Siksi on todettu, että tarvitaan noin 2-5 hoitokertaa saavuttaakseen hyvän hoitotuloksen. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei niksauteta tai rusautella nikamia. Tarvittaessa tehdään hellävaraista mobilisoivaa nikamakäsittelyä.

“Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei niksauteta tai rusautella nikamia.”

Hoidon tekemiseen saattaa olla jotain esteitä: suurimpana syöpasairaudet, jolloin kalevalaista jäsenkorjausta ei voi tehdä. Hoito pyritään tekemään perusterveelle keholle. Kehon tulehdustiloja (flunssa, kuume, limapussin tulehdus yms.) ei saa olla, operaatioista tai murtumista odotetaan lääkäriltä
lupaa hoidon aloittamiselle. Jokainen tilanne tarkistetaan tapauskohtaisesti ennen hoitoa.

Saat varata hoitoon noin kaksi tuntia aikaa, jokaisella hoitokerralla. Joka käsittelyssä hoidetaan koko keho, vaikka vain esim. jalassa tai kädessä tuntuu kipua. Keho on kokonaisuus joka näkyy mm. hermotuksen käsittelyssä.

Hoidon jälkeen olisi hyvä, jos voisit olla seuraavat pari päivää mahdollisimman kevyellä rasituksella.
Keho korjaa itseään jopa pari viikkoa, mutta ensimmäiset päivät ovat tärkeimpiä hyvän hoitotuloksen kannalta. Samasta syystä hoitopäivänä ei saa saunoa. Nestetasapaino on tärkeää säilyttää, joten muistathan juoda
hoitopäivänä runsaasti, mielellään vaikka n. 2 litraa vettä.
Hoidon jälkeisinä parina päivänä kehoon saattaa tulla jälkikäsittelyoireita. Se on ihan normaalia, sillä kuuluu kehon omaan korjaamiseen. 

Jokaisen keho reagoi eri tavalla, mutta yleisimpiä oireita ovat:

– Lisääntynyt tarve käydä vessassa

– Jano

– Paleltumisen tunne

– Väsymys

– Energiapiikit

– Käsiteltyjen kohtien arkuus

Ota yhteyttä ja varaa oma aikasi